Снимка: HelpBook

Общ преглед
Опасни кабели дебнат по стълбове, сгради и електрически табла из цялата страна. Те застрашават здравето и живота както на преминаващите и живущите, така и на домашни любимци и деца.

Получихме сигнал в платформата HelpBook.info от град Козлодуй за уж временно поставен кабел, който „краси“ жилищен блок повече от десет години. Същият е висящ, неукрепен, необозначен, във видимо лошо състояние и нарушена изолация. Според нашия потребител друг признак за нарушената изолация е "искренето" и "жужене" по време на дъжд, като в това състояние е много опасно за преминаващите под кабела и ако не се вземат мерки би могло да доведе до инцидент. Отправената молба е към ДНСК да извърши проверка и упражни контрол на целия жилищен блок, чийто адрес е упоменат в сигнала, тъй като вероятно повечето кабели на всевъзможни доставчици са поставени незаконно.

Наш редовен потребител отново е възмутен от липсата на контрол на преминаващите автомобили по големия столичен булевард „Овча купел“: „Изпращам Ви втори сигнал за тъмна кола, която премина на червено, направо през кръстовището с ул. "Народно хоро". Часът бе 14.30, но от високата скорост и уплахата, не мога да ви кажа номера, но мисля, че може да се види на камерата коя е колата. Времето е достатъчен ориентир, за да се прегледа записа от този ден 14.07.2020 г. Дано Господ пази пешаходците!“.

Получихме сигнал от град Пловдив, където на преустроен балкон на покрив на жилищна кооперация се организират събирания, придружени със силна музика и шум. Съседите подават оплаквания до тел. 112, вследствие на което се извършват проверки без успех, тъй като органите на реда нямат достъп до апартамента. Възобновяването на веселбата продължава с пълни сили веднага след тръгването на органите на реда, а шумът огласява целия квартал до малките часове на денонощието.

Завършваме днешния обзор със сигнал от квартал „Свобода“, където недобросъвестни съседи взаимно си пазят паркоместа пред жилищен блок, като паркират по крайно неприемлив начин, отнемайки правото на ползване на всички останали.

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Още новини

Коментари Напиши коментар

16

До Анонимен 12

преди 2 години

***....., какво чакаш ? Те разчитат на такива като теб.

15

Анонимен

преди 2 години

до 12 : режи смело, и ще разбереш чии са! после искай наем, или безплатна услуга!

14

.

преди 2 години

До Анонимен 12Режи смело и да не ти пука!