Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на ОД на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка.

Решението е взето след среща между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се.

Още по темата

Поводът е недопускането на едната група протестиращи - от "Демократична България", на плажа в Росенец.

Тримата задържани, които опитаха да пробият полицейския кордон по-рано днес там вече са освободени. Те са пуснати с предупредителни протоколи да не нарушават обществения ред.

 Поемам отговорността и си подавам оставката, благодаря на всички служители на МВР за достойното държание. Това съобщи пред журналисти ст. комисар Радослав Сотиров, предаде "Фокус".

Според него важното е, че по време на днешния протест в парк "Росенец" не се е достигнало до ранени.

"Преди малко министърът на вътрешните работи ми се обади и ми каза, че заедно с премиера, са обсъдени действията ни на място. Като ръководител на мероприятието и в качеството си на ръководител на ОДМВР - Бургас, ще поема тази отговорност като си подавам оставката. Искам да благодаря на всички колеги, които изключително професионално си свършиха работата - при тези температури се държаха мъжки и достойно", заяви ст. комисар Сотиров.

Коментари Напиши коментар

39

Бургас

преди 1 месец

Кмета Д.Николов какво правише там, нали той подари пътя на Доган!

38

Анонимен

преди 1 месец

Милиционерите пазят ХУНАТАТА този Бочко си е направил сметката,дебели корени на ГЕРБ.

37

ПЕНСИОНЕР

преди 1 месец

ЧОВЕКА КОЙТО носи вина за ексцесията в парк Росенец е началника на охранителна полиция който едноличноне разреши да се отиде до плажа въпреки настояването на кмета .Вместо Сотиров е редно и комисар Рачев да бъде освободен защото той неможа да се справи и предизвика хаус .и напрежение докато престигне директора и кмета Николов .