Снимка: БГНЕС

Румънци са основните туристи към момента в най-стария черноморески курорт у нас "Св. Св. Константин и Елена". Към тях се прибавят и традиционните гости от България, съобщава chernomore.bg.

Заетостта на хотелите е под 30%, но от дружството се надяват до края на сезона тя да достигне 50%. Това става ясно от интервю на Елена Косева, изпълнителен директор на к.к. "Св. Св. Константин и Елена" за Радио "Варна".

Два нови ресторанта, нови кафенета и други обекти вече работят в курорта, който разполага с минерална вода и аква комплекс, предлагащ различни СПА процедури. 

"Загуба е, че няма да има руски туристи, но в курорта има и други сегменти, коментира Косева.

Вече се радваме и на първите чартарни туристи от Германия, Полша и Чехия. "Св. Св. Константин и Елена" е един от родните медикъл СПА центрове, които се рекламират активно в Европа, с помоща на Министерството на туризма. От дружеството се надяват още от октомври, в курорта да пристигнат първите туристи по тази линия, като част от социалната държавна програма за осигуряване на санаториално лечение, добави още Косева.

Почти всички хотели в курорта работят при пълни мерки за сигурност във връзка с епедимичната обстановка, свързана с пандемията от коронавирус. 

Още новини от Варна и региона четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase