Снимка: БГНЕС

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че връща на Общинския съвет решението, с което му бе гласувана максимално възможна заплата от 5 072 лв.

Подобно възнаграждение означава, че трябва да има и значително повишаване на заплатите на председателя на Общинския съвет и двамата му заместници, а общинският бюджет не е разчетен да поеме подобно нещо, мотивира позицията си Владимиров, цитиран от БТА. 
Още по темата
 
Според внесената от кмета докладна записка първоначалното предложение е за заплата му да бъде 4 200 лв. Владимиров имал намерения да се издържа от заплатата си, както досега е правил. По думите му са спестени значителни средства само от намаляване на ръководния персонал в общината.
 
До края на седмицата трябва върнатото решение ще бъде разгледано на извънредно заседание на Общинския съвет.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 месеца

Защо не пишете, че този кмет е от БСП. Нека хората да знаят преди да ходят да гласуват за г-жа Техноимпекс.
На много хора им е омръзнало от ГЕРБ, но БСП никога не е била и никога няма да бъде адекватна алтернатива. БСП ще крадат не по-малко.

20

Анонимен

преди 9 месеца

Обещал е да се издържа от заплатата си и да живее в мизерия с 5 хиляди лева и да не краде от обществените поръчки.

Сам призна пред мисиркомедиите, че имал възможност да краде милиони, но не желаел.

19

Dinosaurus

преди 9 месеца

Горкият Тартюф: Поискал си 200% увеличение, те му дали 250%, а той тропа с краче и плаче, че иска 'само" двойна заплащане. Щото в противен случай щял да се корумпира, разбираш ли!
Дали в никой друг сектор на държавната администрация има такъв прецедент? На полицаите за 15% увеличение им извадиха душите... 15%, не 250% !!! Да не говорим за частен сектор, за производство, за здравеопазване, за социална политика...
Че то в България има понятие "Работещ беден"... ама няма "администриращ беден"