Снимка: Pixabay
От години шуменското село Салманово е на воден режим. Жителите се оплакват, че отскоро вода има едва по два часа на ден. Тя е крайно недостатъчна за битовите нужди на хората. Местните се оплакват, че освен неудобствата от липсата на вода, качеството й съсипва домакинските уреди.
 
Вода в населеното място има само сутринта от 6 до 8:30 часа. "Справяме се много трудно. Налага ни се още от рано да пълним туби, за да си осигурим нормални хигиенни условия. Ситуацията е тежка", разказа местен жител пред Нова тв. 
 
Според кмета на Салманово Йордан Киров проблемите с водоснабдяването са от преди преди 20 години. "Селото се разширява, а водоизточниците са направени за по-малък обем. Битовите нужди също нарастват. Хората са прави и това е абсолютно недопустимо за тези времена", обясни той.
 
Киров уточни, че в момента се работи върху решаването на проблема. "Имаме изготвени два идейни проекта. Имам уверения, че единият ще бъде одобрен, но във времето", добави кметът.
 
От ВиК – Шумен са предприели действия за възстановяване на водоизточниците, които са предвидени за захранване на селото.
 
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

6

До 4 Бойко Бога

преди 3 месеца

Ей Бойко вместо да се чудиш къде да ходиш с джипа, занеси минерална вода на тия хора. В Банкя минералната вода колкото щеш. Джипа ти има голям багажник , нали?

5

анонимен

преди 3 месеца

Не приятно е но много села когато не са имали водо преносна мрежа се оправяха с вода от кладенци.Те ив моето село е така за пустиха си кладенците и ако има авария само се оплакват.Още по лошото е че някой *** си направиха кладенците на помиини ями а това не само,че е престъпление а е и грях защото така се замърсяват и кладенците на другите хора.Купуваш си водна помпа монтираш я в кладенеца и решаваш проблема.

4

Бойко Борисов БОГ

преди 3 месеца

Боли ма фара