В западните райони днес ще има разхлаждащи валежи, а на изток ще бъде слънчево и топло. Минималните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса. Преди обяд ще има слънце и високи летни температури. Следобед ще се развиват купести облаци. Над планините от западните райони ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от североизток слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 31 до 36 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие и до 24 градуса по южното.

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност със слаби превалявания и прегърмявания главно в Рила, Пирин и над Витоша. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде слаб от североизток до 5 м/с, в ниските части - от северозапад до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 19 градуса, а на 1500 м до 22-24.

В събота слабо ще захладнее. През почивните дни се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици - в събота над Западна и Централна България, а в неделя главно над южните райони и по Южното Черноморие. В понеделник над югозападните райони ще се развиват мощни дъждовни облаци, а по Черноморието ще бъде слънчево.


 

Коментари Напиши коментар

4

Че

преди 2 месеца

на кой реално му пука за софия?

3

До 2

преди 2 месеца

На онази дето е родила и пука, че тука ти вади хляба ;) е са е на гарата и надува

2

До1

преди 2 месеца

Че на кой му пука за софия?