Снимка: БГНЕС
На 22 юни 58-годишен пенсиониран военен от Нова Загора нападна съпругата си и й нанесе 4 тежки прободни рани с нож в гърба и корема, след което направи опит да се самоубие. Вчера той е намерен мъртъв в болничната стая, съобщиха от сливенската окръжна прокуратура, цитирани от "Монитор".
 
Иван Колев е открит обесен от охраната на болницата при софийския централен затвор около обяд на 2 юли. Мъжът претърпя няколко животоспасяващи операции в сливенската МБАЛ "Д-р Иван Селимински". След като беше стабилизиран бе поставен под охрана заради наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 24 юни.
 
На 30 юни пациентът е бил приведен под конвой в София, където е настанен в болницата при затвора, уточни зам. изпълнителният директор на сливенската МБАЛ д-р Хрисант  Хрисантов. Той казва, че съпругата подължава да е хоспитализирана при тях. Състоянието на 54–годишната Мая Колева след направените й операции продължава да бъде тежко. 
Още по темата
 
"Съобщиха ни за самоубийството на Колев в четвъртък, но нямам подробности, не зная дали е оставил някакво предсмъртно писмо. На този етап образуваното досъдебно производство по  чл.115, вл. чл. 18, ал.1 от НК не е прекратено, наблюдаващият колега е разпоредил извършването на няколко съдебно-медицински и психиатрични експертизи.", коментира Пламен Стефанов, административен ръководител на окръжната прокуратура в Сливен.
 
Децата на Иван и Мая, които живеят в САЩ запазиха мълчание в социалната мрежа. Там на 22 юни те отправиха апел за даряването на 10 банки кръв за спасяването на родителите си.
 
Опитът да убие съпругата си Колев направи на работното й място, пред сградата на улица "Петко Енев", където се помещават новозагорската общинска служба "Земеделие" и районната прокуратура. Според първоначално събраните данни агресията е била породена от ревност. От няколко дни жената се изнесла от семейното жилище и това вбесило съпруга. 

Коментари Напиши коментар

15

Гост

преди 1 година

Ужасна новина, жалко, жалко! Дори и да Е направил престъпление, по- добре да беше лежал в затвора и издържи присъдата си, отколкото да се самоубие! Самоубийството е непростим грях, хора! Жалко за мъжа!

14

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

До До ГРАД КОЗЛОДУЙНе сме нием, а съм АЗ и съм си много добре.

13

До 11

преди 1 година

Съдейки по въпроса ти, явно това е твоята характеристика.Както е казал народът : "Не е лесно да си ***"... за околните. За тебе си е супер.Когато си хейтър от комплексарщина, всяко съсловие е презряно, а ти си най-Убавият.