Плувните басейни подновиха работа. Здравните инспекции стриктно следят дали се спазват всички противоепидемични правила. Проверява се и чистотата на водата. 
 
"Хубаво е да знаем, че сме здрави и тогава да предвидим нашата почивка. Мерим температурата на входа, взели сме мерки да има дистанция, предупреждаваме хората, които не я спазват и гледаме да ги дистанцираме. Имаме специална термокамера, на входа снимаме всеки наш посетител, за да имаме история", посочи собственикът на плувни басейни Румен Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 
Между шезлонгите е осигурено разстояние от метър половина, а разместването им не е позволено. За децата има поставени столчета, за да бъдат близо до своите родители.
 
Сутрин преди работа и вечер след затварянето на комплекса се извършва дезинфекция. Дезинфекцират се и съблекалните, почистващият персонал е увеличен.
 
"Засега не сме имали посетители с по-висока температура. Нивата на хлор във водата регулират коронавируса, убиват го. Не мисля, че може да се получи зараза в откритите басейни. Витамин D, което слънцето ни дава, е достатъчно силно", каза още Румен Димитров. 
 
Спасител в плувния комплекс увери, че се следи и за безопасността на клиентите. Той напомни, че влизането в басейна с маска не е задължително, но апелира да се спазва дистанция.
 
"Кризата се отразява, намалели са приходите с 20-30% - това не е нещо, което ще събори бизнеса. Не искаме помощи, не искаме намаляване на ДДС-то, ще бъдем солидарни със ситуацията. Юли и август ги очаквам горещи, погрижили сме се да пренесем тук морския дух", сподели още Румен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase