Лятото е най-дългият сезон в годината. То продължава около 110-115 дни. Тази година истинските летни температури закъсняха малко, затова пък световните метеорологични агенции прогнозират лятото у нас да става за море чак до 15-20 септември.

Климатологът проф. Георги Рачев каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че се очертава юли месец да е най-топлият.
 
ези, които ще са юли месец на море, са уцелили перфектното време. Средните температури ще са от 20 до 24 градуса, а максималните - между 35 и 36 градуса. Не се очакват големи горещини, а валежите ще са малко", посочи климатологът.
 
Валежи през юли месец ще има само за няколко дни. 
Още по темата
 
"Между 2 и 6 юли ще има превалявания и гръмотевични бури в Западна България. На отделни места - градушки", прогнозира проф. Рачев.
 
Температурата на морската вода ще достигне 24-25 градуса.
 
"Перфектно време за море. След 5 юли ще имаме тропични нощи - рано сутрин температурите няма да паднат под 20 градуса, а привечер ще е задушно. Идеално за отпускарски сезон, няма да има никакви катастрофални климатични явления", коментира той.
 
Условията в планината това лято метеорологичните условия също ще са чудесни за отдих.
 
"Между 2 и 7 юли има вероятност за превалявания и прегърмявания в планините, но ще бъде топло и много слънчево", отбеляза Рачев.
 
Относно дилемата дали да почиваме в Гърция или България, проф. Рачев смята, че човек се чувства най-добре там, където го посрещат подобаващо.
 
"Тези, които управляват плажовете и хотелите по морето, трябва да си зададат  въпроса как да задържат българите по родното Черноморие. Има хотели на пясъка, има брегова линия под наем. Това го няма никъде. Трябва отново да завоюваме доверието на българския потребител. Не може да се прилагат дребни хитри номера с барбарони. На министерството на туризма не му е работата да се занимава със сянката, има по-важни неща. И в Гърция има скъпи чадъри", подчерта той.

Коментари Напиши коментар

26

ВНИМАНИЕ

преди 1 седмица

БГ Хотелиерите направиха ново Прескачане с Препядсвие за Гърция - Борисов е притиснал Гърция да иска от БГ Граждани (румънци , сърби, руснаци се пускат без 48 часа карантина ) . Призовавам ви да бъдете внимателни ако решите да плажувате по Родните Плажове - ще ви Ограбят Мутри .

25

Анонимен

преди 1 седмица

Да не би от 1.10 плажуването да е забранено?

24

Анонимен

преди 1 седмица

И до декември ще ходим на море.
Премиерът СЛЪНЦЕ ще ни грее с интелигентните си и прочувствени тречи в ефира.
Синоптиците трябва да се съобразяватс реалностите.