Снимка: БГНЕС

След като туристическия сезон в България се оказа доста застрашен от COVID, става ясно, че и цените в заведенията се оказват "солени" за българина, решил все пак да почива там.

Съвсем скоро бяха споделени снимки в социалните мрежи за заведение край Каварна, в което порция пържени картофки със сирене струва 10 лева, а сега се появи и още един гневен пост за друго заведение на плажа Нестинарка в град Царево.

Още по темата

Христиан Георгиев е решил да почива на това място със семейството си и е платил над 74 лева за един кратък престой в намиращото се на плажа заведение. Оказва се, че са го таксували с 12 лева и за два барбарона, на които са били седнали.

Ето и какво написа той на страницата си във Facebook.

"Искам да ви разкажа, защо според мен синдрома Андрешко убива всеки един бизнес в България! Сядаме с половинката и двете деца да хапнем и пием по нещо. Плажа е Нестинарка в гр. Царево. Плажчето е гръмко обявявано, като едно от безплатните и наистина има зони, в който шезлонг и чадър са по 0 лева. НО, тук идва голямото но, в заведението "Клуб 35" , което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв. Видно от сметката, която прилагам, сме консумирали разни неща. Така да се каже, не сме седнали да пием едно фрапе и да нагъваме сандвичи от вкъщи! Не че има лошо в това, просто не приемам за нормално да седнеш в заведение и да консумираш внесено от отвън. По същия начин не приемам и да седна да ям и да ме карат да плащам освен за храната, и за столовете! Днес заведението се "изхитри" и спечели едни 12 лева, но всъщност загуби много повече. Ние ще сме още поне два месеца в Царево и както казва Христо Мутафчиев - "Няма да им стъпим!",ама не на гърците, а на андрешковците. Съветвам всички приятели, също да не им стъпват. Синдрома трябва да бъде изкоренен, ако искаме бъдеще за децата си в тази страна!"

Dnes.bg направи опит да се свърше с ръководството на заведението, но неуспешен. Във всеки един момент ще предоставим място и за тяхното становище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase