Снимка: БГНЕС

Засилените противоепидемични мерки в село Буковлък са продължени с днешна заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Плевен д-р Атанас Гарев с още 7 дни - до 29 юни, включително, съобщиха от инспекцията.

Д-р Гарев коментира за БТА, че мерките, които бяха предприети от 00.00 часа на 16 юни, имат ефект, но трябва да бъдат продължени и спазвани стриктно от населението.

Засиленият 24-часов полицейски контрол на два пункта - на входа и изхода на селището, ще продължи за хората, поставени под карантина. Хигиенният и противоепидемичен контрол на обектите с обществено предназначение се засилва. Остава забраната за посещения на барове, дискотеки и пенсионерски клубове в селото.

В обществените обекти трябва да се спазва дистанция между посетителите, да се извършва дезинфекция и контролиране на влизащите в обектите. Носенето на маски остава задължително на всички обществени закрити и открити места. Не се разрешават групови празненства и масови мероприятия до 29 юни, е посочено в заповедта на директора на РЗИ - Плевен.

От университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен заявиха, че хоспитализираните, носители на коронавирус, са в стабилно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase