Снимка: БГНЕС

Към момента опашката от чакащи автомобили от българска страна на ГКПП "Дунав мост 2" е около 4,5 километра, от румънска тя е малко по-голяма, съобщи на пресконференция на гранични пункт при Видин-Калафат главен комисар Светлан Кичиков - директор на Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР. Днес той инспектира на мостовото съоръжение.

Преминаването на микробусите и леките автомобили през граничния пункт става за 30-40 минути. Причините за образувалите се опашки са засиленият трафик на товарни автомобили тази година.

Кичиков посочи, че с близо 150 товарни автомобили на ден преминават повече в сравнение със същия период на миналата година. Освен това голяма част от чакащите шофьори включват в престоя си на границата и задължителната им почивка от 9 часа.

На румънска територия опашката е по-голяма, тъй като там полицаите накъсват чакащите автомобили, да не престояват в населените места, които са няколко преди граничния пункт.

На ГКПП "Дунав мост 2" от българска страна работят пет пункта за пропускане на автомобили, един за микробуси и леки коли и четири за товарни автомобили. Не е затруднено придвижването на автомобилите заради проверка на задълженията, които имат шофьорите към държавата, тъй като това не отнема време, допълни Кичиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase