Снимка: БГНЕС
Бургазлийка и приятелката й се оплакват, че вчера собственик на заведение на Северния плаж в Бургас им е поискал сумата от 8 лева за шезлонг и чадър, съобщи Нова тв. 
 
Двете дами платили таксата, въпреки, че знаели, че тази година ивицата в Бургас е задължена да предоставя безплатна сянка на посетителите си. Учудването на жените дошло, когато видяли, че на касовия бон пише, че плащат за кафе, а не за плажни принадлежности. 
 
"Никой не е взимал пари за сянката на чадърите или за маса. За всяко действие се издава касов бон, като в конкретния случай е посочена консумацията на кафе. При положение, че има управител и към него няма отправени запитвания, смятам, че клиентът е надлежно обслужен", казва собственикът на заведението Кирил Панайотов.
 
Той обясни, че заведението не таксува за чадър и шезлонг. 
 
"Според мен няма нищо нередно тук. Всяко едно заведение е в правото си да изисква консумация от посетителите. Не трябва да се бърка допълнителната търговска площ с площта за разполагане на плажни принадлежности", каза представителят на концесионера Симеон Цветков.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase