Снимка: Pixabay
Известен лекар-анестезиолог от Стара Загора е бил заловен да шофира личния си автомобил "Нисан Примера" след употребата на немалко количество алкохол, съобщи "Монитор". Районния съд в Стара Загора е постановил 5-месечна условна присъда с 3-годишен отлагателен срок. 
 
На 6 март, около 19:00 часа, на улица "Васил Левски" д-р И.Г. е бил спрян за проверка. Направения полеви тест е установил 1,77 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. Наложило се е 56-годишният лекар да бъде задържан за 24 часа в РУ "Полиция". 
 
Размерът на наказанието е в резултат на одобрено от съда споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Свидетелството за управление на МПС на доктора е отнето за срок от 6 месеца. 
 
"Престъплението, предмет на делото се явява изолирано явление в живота на подсъдимия. Същия до момента няма извършени други противообществени прояви, не е осъждан, а видно от справката за нарушител няма допускани други подобни нарушения на ЗДП и ППЗДП. Вземайки предвид посочените обстоятелства, проявената критичност към извършеното деяние както и процесуалното му поведение съдът приема, че така предложението наказание напълно съответства на целите на чл.36 НК и същото не противоречи на закона и морала, наказанието се явява и съответно на извършеното деяние.", пише в протокола от заседанието от 8 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase