Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Сърница бяха установени 13 случая на COVID-19. След спешно заседание на Кризисния щаб беше решено градът да не се поставя под карантина. Сградите, в които са работили заразените, се дезинфекцират.

Още по темата

Кметът на града обясни пред Нова тв, че днес е важен ден, защото се очаква да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус. По думите му днес ще стане ясно колко сериозно продължава да е разпространението на инфекцията в града.

Новината, че Сърница няма да се изолира, дойде вчера след спешната среща между Областния кризисен щаб и държавния здравен инспектор.

От Щаба обаче излязоха с призив - туристите да забравят дестинацията Сърница поне в следващите две седмици. Местните жители се зарадваха на новината, че няма да минават в изолация. Според тях, въпреки 13-те заразени, ситуацията не е толкова тревожна.

В следващите две седмици препоръката към всички в Сърница е да не се събират на групи - дори и за традиционните си молитви.

Коментари Напиши коментар

7

Наблюдател от Мадрид

преди 1 година

Питах се от къде е тръгнала заразата в Сърница и сега разбирам, че има връзка и с религиозните им празници. Ами да гледат какво става в Мека тези дни. В централата им джамия сега е пусто. Ако не разбират да звънят там и да питат. Иначе и тук в Мадрид, и в Южна Корея, и в Германия много от супер заразите тръгнаха от многолюдни религиозни събирания и разни активисти, които не спираха да пътуват насам-натам. Иначе тук при нас е спокойно. От двадесет колеги се разболяха седем и сега вече са здрави.

6

МНЕНИЕ

преди 1 година

Като няма ЩАБ е така - в Сърница са се прибрали от Англия хора със Самолети .

5

Анонимен

преди 1 година

Какво "огнище" бе изм*екяри, не всявайте страх и паника у населението, да не ви го "давам на устата". А и не ми пука за гадж*алите в Сърница!