Снимка: Bulgaria ON AIR

У нас морските курорти вече са в готовност да посрещнат първите туристи. Заради кризата с коронавируса се очаква цените да са доста по-ниски, предаде Bulgaria ON AIR.

В началото на летния сезон Созопол изглежда почти празен. В курортното градче се надяват след първи юли все пак да има туристи. До тогава ще разчитат на български летовниции и то предимно през уикенда. Ресторантите са отворени, а цените значително по-ниски.

Още по темата

В същото време в големите ваканционни комплекси разчитат на по-ниските цени с надеждата, че ще върнат обратно туристите. Имат резервации за юли и август основно от англичани и германци. А с по-ниските цени се надяват да успея да запълнят базата поне наполовина.

Въпреки намалените цени и коронавируса има хора, които и тази година биха предпочели почивка в чужбина. Според музиканта Светльо Витков родното черноморие трудно ще си върне туристите, защото качеството на услугите не отговаря на цените.

В Созопол обаче смятат, че може да се конкурираме с гръцкото не само с хубавата гледка, но и с богата история.

Но според Витков хубавите места на нашето море се броят на пръсти, а проблемът е в манталитета.

А от курортите се надяват, че все пак родните туристи ще подкрепят българския бизнес и ще прекарат летните си почивки у нас.

Коментари Напиши коментар

61

НАЙ СЕТНЕ

преди 1 година

Писна ми да слушам колко е зле всеки сезон, а да продължава бетонирането на уж нашето Черноморие. И какво имаме? Презастроено, мръсно, без места за паркиране, без места за плажуване и т.н и т.н. Ами как иначе да бъде, имаш плаж за 10 000 човека и леглова база за 100 000?! Няма такава простотия, а се опитват да ни кажат колко е добре, че и как да ги спасяваме! Кой да спасявам? Мутрата с големия хотел или довчерашния селянин с малкия хотел ??? И двамата не струват и не носят нищо. Да фалират !!!

60

Хах

преди 1 година

Добре де, при положение, че всеки може да провери цените на хотелите и къщите за гости и да сравни , защо пишете глупости. Посещавам точно 3,4 хотела всяка година, в нито 1 цените не са мръднали от 2019

59

Съвет

преди 1 година

Бойко иди да молиш Путин да помоли руснаците да дойдат на морето ни. Само не му разказвай вицове.