Снимка: Pixabay

Мъж спаси 6-годишно дете от куче на улицата във Велики Преслав. Детето е получило наранявания по главата. За случая е сезирана както полицията, така и общината, откъдето признават, че има увеличаване на популацията на животните, но твърдят, че вина имат и недобросъвестни стопани.

"Чух, детски плач и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и успях да спася детето", разказа Ибрахим Хасан в ефира на Нова ТВ. 
 
Други съседи също идват да помогнат. Взимат момчето и го закарват в болница. Обаждат се на бащата на детето. Раната на главата му е обработена, за щастие няма по-сериозни наранявания, но детето вече изпитва страх от животните.
 
"Община Велики Преслав не се различава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде констатираме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е не само на общинските власти", заяви кметът на града Янко Йорданов.
 
Сдружение с приют се грижи за бездомните кучета във Велики Преслав. В момента в него се намират 125 животни, а други 30 са кастрирани и върнати на улицата.
 
"Факт е, че миналата година много кучета изчезнаха от града и на тяхно място дойдоха много повече. Може би са домашни", каза Иванка Димова от кучешкия приют в града. 
 
Тя смята, че кучетата, които се кастрират в приюта и покажат, че са добронамерени и социални, се връщат на улицата, защото не представляват опасност за хората. 
 
В момента се извършва проверка, за да се установи дали става дума за улично куче или за животно на недобросъвестен стопанин. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase