Снимка: Facebook

Две са версиите, по които се работи за изясняване смъртта на варненския журналист Георги Александров - нещастен случай или самоубийство, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от "24 часа".

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че причината да пристигнат специалисти от София е професията на починалия - журналист в различни варненски медии.

Още по темата

В хода на разследването на 22 май около 17.30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост на около 60 м източно от посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39 годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия.

Установени са височинни травми от падане от високо. Не са открити медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Назначена е съдебна химична експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като не се е прибрал у дома си около 2 денонощия, Александров е бил обявен за издирване от родителите му. Разпределено е на МВР-Варна да установи движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. Действията по разследването продължават и към този момент.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от нещастен случай или самоубийство", допълни главният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и лаптоп него не са били намерени на този етап.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase