Снимка: Pixabay
29-годишна жена от Русе съди болница в града, защото преди две години при операция там е премахната едната гърда заради диагноза рак. Жената живее в Англия, където е потърсила второ лекарско мнение. Там й казали, че операцията не била необходима. 
 
"Експертизата казва, че има разминавания между диагнозите. Жената се завръща в родината си и установявайки проблема, се доверява на нашето здравеопазване. В Англия не могат да ѝ предпишат нужните медикаменти, без да имат налични документи, че те са ѝ необходими", коментира адвокатът на потърпевшата.
 
Според адвоката елементарни правила на добрата лекарска практика не са спазени. Нарушението е не само на добрата лекарска практика, но и на правото на информиран избор.

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Като казвам, че лекарите ни не струват, никой не вярва. Или ще те рекетират, или ще те тровят с лекарства за който им плащат да преписват и накрая ще те уморят с грешна диагноза. Разбира се има и изключения, добри лекари с призвание. От 10 човека с диагноза рак, които познавам, се излекуваха 2-***, които се лекуваха в чужбина, тия които се лекуваха тук, си отидоха.

36

Анонимен

преди 2 години

Няма гърда - няма проблем.

35

Анонимен

преди 2 години

Анджелина Джоли се оперира предварително.Превенцията е по-добра от лечението.