Снимка: Dnes.bg

Ученички от Попово са намерили плик с пари, който предали в полицията.

Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ "Л. Каравелов" Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия "Хр. Ботев" Виктория Борисова забелязали на градския площад паднал найлонов плик с 290 лв.

Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. По-късно е установен и собственикът на изгубения плик.

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група "Охранителна полиция" ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

"Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек. И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в настоящото трудно време на епидемия", са споделили девойките.

На срещата, за да благодари лично, е присъствала и жената, изпуснала плика. Тя работи в потребителска кооперация, а парите били служебни.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

Служебни пари в плик. Хора плащайте с карти и електронно, по-сигурно, чисто и е доказано, че на всяка банкнота има следи от дрога, да не говорим за енергията на парите.

10

До Веска

преди 2 години

Правилно, Веске. Научи си детето да не връща "непотени" пари, че след време като ти намери пенсийката, да стоиш гладна и да ти спре "жобните".

9

Анонимен

преди 2 години

Аз не бих го направил намереното не крадено.