Снимка: БГНЕС
Пореден ден без топла вода за перничани, след като миналия четвъртък се скъса дигата на шламохранилището на ТЕЦ "Перник". Аварията нанесе и материални щети, бяха залети земеделски земи и къщи. Пътят София - Кюстендил остана блокиран за кратко. 
 
Това е поредният "воден" казус в Перник за по-малко от година. Жителите на града започват да губят търпение.
Още по темата
"Топла вода няма откакто стана аварията. Студената вода е на режим. Задаваме въпроси - от ТЕЦ-а казват "предадохме документи", другите - "не ни интересува кой е виновен". Нека господин Борисов да прати прокурорска проверка, да се види кой е прав, кой е крив", каментира жителка на един от големите квартали в града в ефира на bTV. 
 
Жената казва, че потребителите плащат "фантастични" сметки, а проблеми има непрекъснато - ту с доставката, ту с качеството. 
 
От ТЕЦ "Перник" казват, че аварията вече е отстранена и сега се чака становище от институциите кога шламохранилището ще може да заработи отново. 
 
"За пореден път някой се опитва да опъва нервите на перничани. Главен герой е "Топлофикация Перник". 45-ти ден нямаме топла вода и нямаме яснота кога ще стане това. Първо казаха, че ще се премине на газовия котел, за да се осигури топла вода, докато не изчистят всичко, за да заработи старото шламохранилище. Не виждам как шламохранилище, причинило щети, ще заработи отново", коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник. 
 
Той каза, че въпреки уверенията, че от днес ще бъде пуснат трети парогенератор, за да може да има топла вода, такава все още не тече от чешмите. 
 
Владимиров смята, че от ТЕЦ-а играят "игра на инат" - "вие ни затворихте шламохранилището - ние няма да ви пуснем водата". 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase