Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 2 000 души са проверени за коронавируса в община Банско, съобщиха от общинската администрация.

2010 са изследваните в град Банско, 162 в Добринище и 78 от населени места по поречието на Места. Наличие на антитела е установено при 112 човека от Банско, което е малко над 5.5 на сто от изследваните.

Още по темата
По преценка на здравните органи на някои от хората са направени и PCR тестове, като резултатите от тях са отрицателни. Проверката за наличие на антитела за новия коронавирус е направена с отпуснати от правителството и с дарени бързи тестове. Целевите групи са определени със съдействието на Регионалната здравна инспекция.

Извънредното положение за Банско започна с карантиниране на целия град. Според местната власт приложените мерки са помогнали за спиране на разпространението на вируса в курортния град.

Резултатите от тестовете сочат, че населението в общината е здраво и няма установен голям брой преболедували за периода на извънредното положение.

Община Банско вече работи и по подготовката на летния развлекателен и културен сезон при спазване на санитарни и други изисквания в условия на глобална пандемия, съобщават още от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase