Снимка: Pixabay
За момента няма планове родопсконо село Осина да бъде поставено под карантина или да бъде изолирано, след като там беше открито огнище на коронавриус, предаде bTV. 
 
Селото има 600 жители, от които 23-ма са с положителни проби за COVID-19. Заразата в селото е донесена от столична болница. Сред заразените има и 5 деца. 
 
Първият случай е на медицинска сестра, която се е грижела за болна жена. Тя е била онкоболна и е претърпяла операция. Половината членове на семейството на починалата са заразени.  
Още по темата
 
11 души с положителен PCR тест са настанени в инфекциозното отделение към момента. 6 души са с клинична картина, няма пациенти в тежко състояние. 
 
Местната власт настоява за по-строги мерки, за да се ограничи вируса, включително и селото да бъде изолирано. 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 месеца

Тия в болницата са за наказание! За да усвоят едни пари от здравната каса са извършили операция на жена, за която е бил ясен изхода по време на пандемия. Отделно са я изписали без тест, за да заразят селото и да има повече болни и пътеки за усвояване! Трябва да има наказани болници за умишлено заразяване иначе санотарите по цял ден се почесват и чакат пари от близки на болни хора! Доктори, сестри и санитари трянва да са със строго фиксирани заплати и да се спрат всички путеки !

12

Мислеща

преди 11 месеца

За тези, които все още могат да мислят https://fakti.bg/bulgaria/473038-progovoriha-zarazenite-ot-selo-osina

11

Ром'с

преди 11 месеца

Видимо това село не в България или Е много далеко от София и нее България, щото всички партии се сещат за страната само когато има избори,а тъй само София, Варна, Бургас, Пловдив.. и това Е България за тях. (