Снимка: Pixabay
Трима души, които са поставени под карантина, са опитали да излизат от квартал "Надежда" в Сливен, но са били спрени от полицията. В квартала с най-голям брой на заразени с COVID-19 в общината случаите на нарушаване на карантината са общо 6.
 
Регистрираните случаи на нарушаване на карантината в областта през почивните дни са 11, съобщават от полицията, цитирани от БНР. Образувани са досъдебни производства по всички случаи.
Още по темата
На дежурния общински телефон в Сливен са подадени 22 сигнала за струпване на хора в училищни дворове, паркинги, пред жилищни блокове и местността "Хамам баир", отчитат от Общинския кризисен щаб.  
 
Справката в Националната информационна система на Министерството на здравеопазването за заболеваемостта от COVID-19 в община Сливен към 11 май, разпространенена от Общинския кризисен щаб, сочи, че активните случаи са 12. До момента 41 души са излекувани, общият брой на заразените с коронавирус от началото на епидемията са 60. Седем са починалите. 
 
1231 души са поставени под карантина в общината в момента. Общият брой на карантинираните от началото епидемията е 3 214.

Коментари Напиши коментар

6

Не е Карантина

преди 11 месеца

Не е "Карантина" а Разединяване ;) помислете, колко по тежки случаи е имало ! Да не споменаваме и черната смърт, ето това е епидемия / пандемия и т.н.т. ...

5

Сливен

преди 11 месеца

Тука отдавна като се обсдиш на посоченият телефон ти отговарят:а,тия ли знаем ги ,ама какво да направим!Така едни си седяха в къщи,а за други,особено ,които имат жилища в квартала до маха,лата ,ИП няма.

4

...

преди 11 месеца

Много добре знам какво е, в австрия например, като влезнеш на територията и, си подложен на карантина, но ако си наоравиш тест и той е отрицателен, двуседмипната ти карантина отпада...