Снимка: Pixabay

След възстановяването на плановите операции в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново има остър недостиг на кръв.

От отделението за трансфузионна хематология апелираха за доброволно кръводаряване.

Кръводарителите са намалели след въвеждане на извънредното положение и болницата във Велико Търново има остра нужда от кръв, посочи д-р Мариана Витанова, началник на отделението по трансфузионна хематология пред БНР.

„Определено имаме отлив от кръводарители, крайно недостатъчни са кръводарителите и вече започнаха плановите операции отново, което означава, че нуждите от кръв се увеличават, а резервът наистина е под натиск и е недостатъчен. Мога да ви уверя, че се спазват всички мерки за защита на кръводарителя, каза тя.

Пътуващите до кръвния център от други населени места трябва да посочат в декларацията за контролно-пропускателните пунктове цел на пътуването – "кръводаряване".

Отделението работи с кръводарители всеки делничен ден от 8 до 13 часа.

Коментари Напиши коментар

11

Гост

преди 2 години

Как така свърши кръвта изведнъж Нямаше прием и планови операции Спешни едва ли са повече от 7-8 за периода и 2-3 от тях са с преливане на кръв Много хора биха се притекли на помощ НО лъжите и изнудването ги отблъскват При интервенции задължавате близките да дават кръв Преди карантината без резерв от кръв ли сте били или я продадохте

10

муспи

преди 2 години

Кръвта ние я изпихме в синагогата. Няма да ви се размине обаче пробутването на ромска кръв, като с всяка доставка процента й се увеличава! Ще мъстим, най напред като почувствате рязко поскъпване на живота, а после и освобождаването на територията. Можем - правим! Шалом абонати.

9

Щерю

преди 2 години

- Много вампири, много нещо! Изпиха цяла кръв на хората! - каза в интервю Директорът на болницата във Велико Търново...