Снимка: БГНЕС

Национален клуб "Българско овчарско куче" сподели видеоклип, в който се вижда как се организират незаконни кучешки борби, съобщава bTV. Клипът е породил множество негативни коментари от страна на защитниците на животни в мрежата.

Още по темата

Клиповете са публикувани на 16 април, но вече са неактивни. Според текстове в блокираните видеа - Димитър Тодоров, по прякор Барзата от село Динката, е герой и автор на един от клиповете, а каракачанското куче на име Амиго е негово. Попов е член на клуба, а другите клипове са на хора от обкръжението му, наричани Мурат и Играта.

Самият Тодоров  отрече да е организирал кучешки боеве и предположи, че клиповете са отпреди 10 години. Той е показал десет от кучетата си, които гледа в селото.

“Ето вижте, – да виждате някъде по него следи от нахапване? Цяла, здрава хубава каракачнка. Въобще не мога да ви кажа откъде се взеха тези клипове. Който ги е пуснал, редно е да излезе и да каже кога са правени, кой е на тях, кои са кучетата, с лицето си и с името си. Кучето Амиго е мое, ама то умря 2007–ма на 1 годинa – ей това тука куче черното му е внук, смятайте. Аз Амиго съм го водил на изложби, но и други го водеха тогава без мене, тогава имаше едни тестови изпитания навремето за кучета и тия неща бяха разрешени“, разказва Димитър.

На въпрос дали човек от клипа е самият той, Димитър отговаря: „Е, те всички хора си приличат, а и не съм компютърен мениджър, знаете има техника, вземат ти тялото, слагат ти главата, не знам...“.

Колко са актуални публикуваните клипове с кучешки боеве засега никой не знае. Преди да изчезнат от „Фейсбук“ групата те станаха причина за стотици коментари на възмутени граждани срещу насилието над животни и садизма. Някои от тях вече са сигнализирали МВР за проверка на фактите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase