Снимка: Pixabay

Оранжев код за сняг е в сила за 4 области в страната днес, соци справка на сайта на Национлания институт по метереология и хидрологияа (НИМХ), цитирани от агенция Фокус. Предупреждението е за областите Монтана, Ловеч, Враца и Габрово. Н тези области ще продължи да вали сняг, а дебелината на снежната покривка ще се увеличава, особено в южните райони. 

В други 15 области в страната е обявен жълт код за снеговалежи - Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Благоевград, Кюстнедил, Перник, София, София-град, Пазарджик и Смолян. в тези области се очаква да има обилни снеговалежи и образуване на снежна покривка. 
 
В област Пазарджик е обявен жълт код освен за сняг, и за обилни валежи от дъжд. Това предупреждения важи и за областите Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас. В област Бургас е обявен жълт код за силен вятър. Жълтият код е валиден и за областите Варна и Добрич. Там се очаква да духа североизточен вятър до 20 м/с. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase