Снимка: БГНЕС

Туристическата индустрия в Добричкия регион продължава да търси кадри за предстоящия сезон, според обявените десетки свободни работни места в хотели и ресторанти. От бюрото по труда в Добрич съобщават, че засега няма работодатели в бранша, които да са оттеглили заявките си поради ситуацията с коронавирусната инфекция.

Браншът търси да наеме поне 25 готвачи на различни позиции - от главен и помощник до работник в кухнята. Ценени са специалисти в хранителните технологии със средно образование.

Според обявените в бюрото по труда свободни работни места засега се търсят най-малко двайсет сервитьори с познания по немски, английски и руски език.

За бармани и пиколо също се изискват умения за общуване на чужд език, а за някои позиции - и за работа с компютър. В сектора най-голяма нужда има от камериерки като работа може да бъде предложена поне на трийсет жени.

Туристическата индустрия търси чрез бюрото по труда и администратори в хотели, спасители за басейни, както и масажисти, фризьори и маникюристки с чужди езици и за някои позиции с диплом по терапия и рехабилитация от професионален колеж. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase