Снимка: БГНЕС

Наскоро завърнал се от Белгия жител на пловдивския квартал "Столипиново" дарява на съкварталците си курбан, съобщава "Монитор" .

Гастербайтерът няма да прави курбан в класическия смисъл и да раздава купички с храна. Поради мерки за сигурност и с цел опазване на здравето, той е решил да дари немалка сума, с която негови близки ще купят месо.

То ще бъде раздадено на жители в махалата, какъвто е обичаят с цел всички да се помолят за здраве и да бъдат отминати от коварния вирус, разказаха хората от "Столипиново". Изборът на семействата, които ще получат от месото, се прави от техните съседи. Те уведомяват организаторите, ако имат бедни комшии, които в тези трудни времена ще бъдат приятно изненадани с месо за трапезата си.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че жители от квартала организират мащабна благотворителна кампания. Инициатор на кампанията е пловдивчанинът Абдул Самет Вели, който живее със семейството си от дълги години във Франция. Целта му е да се събере финансов ресурс, с който да бъдат подпомогнати с хранителни продукти бедни хора от "Столипиново". Организацията на мероприятието тече във Facebook страницата "Жители на Столипиново", откъдето Вели призовава всички живеещи в квартала да останат по домовете си. Той е пуснал и анкета, с която иска да разбере какви са нагласите сред хората какво да съдържат хранителните пакети.

Според него е добре в инициативата да се включат и собственици на хранителни магазини, които биха могли да даряват не пари, а стоки от първа необходимост за бедните си съкварталци. Само за 14 часа, откакто е разкрита инициативата, са събрани 1010 лева, съобщи Самет Вели. Организацията на място в "Столипиново" са поели двама негови приятели.

Председателят на ДПС в Пловдив Али Байрям е обещал да уведоми полицията за инициативата и да осигури маски и предпазни средства за екипите, които ще раздават хранителните продукти, съобщи още Вели. По думите му събирането на средства ще продължи до края на другата седмица, след което ще бъдат закупени храните и ще бъдат раздадени. "Името на кампанията е "Остани вкъщи, спаси живот", каза още Абдул Самет Вели.

Коментари Напиши коментар

35

Да

преди 6 месеца

Изринаха им боклуците без да са платили една стотинка данък смет!!!Тока им е без пари!Все на тия шебеци трябва да се помага, откъде-накъде!Да ми отговори някой от скапаните политици-в коя държава малцинствата имат само права и никакви задължения!Курбан ли???Телена ограда с ток трябва там!!!Айде сега цензурирайте ме, понеже говоря истината!

34

Анонимен

преди 6 месеца

туркопитекът пак счупи *** и оглави класация по идиотизъм.

33

Анонимен

преди 6 месеца

нищо не пише, дали е минал карантина?! ако е хванал вируса, ще има курбан, ама в друг смисъл!