Ромската махала "Столипиново" в Пловдив може да бъде поставена под карантина, ако нарушенията там продължат. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В "Столипиново" се взеха по-засилени мерки, много е силно присъствието на полицията там. Има нарушения, но МВР реагира незабавно. Още по-рестриктивни мерки ще бъдат взети там, ако продължат нарушенията", заяви тя.
 
"Още на 16 март беше създаден медицински специализиран щаб. Частните болници също са в пълна готовност. Най-важният въпрос е правилната организация на работа в болниците. В Пловдив всички болници преструктурират отделения за работа и приемане на пациенти с коронавирус. Общият брой легла за поетапно заемане е 592", обясни Каназирева. 
 
Областният управител добави, че болница "Св. Георги" пуска нов корпус с 37 легла с възможност да се увеличат до 60. А графикът за постъпване на пациенти е предаден на Спешна медицинска помощ.
Карлово е един от градовете, в които има доказан случай на коронавирус. Дани Каназирева отбеляза, че в местната болница има инфекциозно отделение. Там са отделени още 10 легла, има двама инфекционисти. 
 
"Колегите от Карлово са заявили преструктуриране на още 12 легла за работа с пациенти с коронавирус. Ежедневно заседаваме, в денонощна връзка сме с болниците.  Пътят на заразения в Карлово е установен", посочи областният управител на Пловдив.
 
В Асеновград леглата са 24. Те ще бъдат преструктурирани за лечение на болни от коронавирус. Болницата в града разполага с 3 респираторни апарата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase