Снимка: БГНЕС

Днес премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Перник. Пред него кметът на града Станислав Владимиров обясни, че режимът на водата в града вече ще е само през нощта, а от 6 сутрин до 22 часа вечер вода ще има.

Водопроводната мрежа на града вече е свързана с аварийното снабдяване през Мало Бучино и по него може да се подава вода от яз. Белмекен. Владимиров каза, че такова аварийно трасе е напълно нормално и то винаги ще може да се ползва във времето, тъй като кризите си имат цикличност.

Борисов отбеляза, че трасето е направено бързо, може и да е дало дефекти, но "не може да бъде нарисувано с боички".

От четвъртък пък от квартал "Църква" започва подмяната на старата водопроводна мрежа.
Борисов прикани кмета Владимиров и министъра на околната среда и водите Емил Димитров да се помирят.

"Седнете, изпийте една ракия за дезинфекция, а не се разкарвайте по съдилища", каза премиерът.

Още днес КЕВР пък ще определи цена, за да е законно всичко, каза министърът на икономиката Емил Караниколов. По-рано на извънредно заседание правителството пък разреши на Софийска вода да подава вода към Перник. Решението се наложи заради неизплатени дългове на ВиК-Перник.

Пускането на водопровода ни дава шанс да минем на лекия режим, което в тази епидемия е много важно, обясни кметът Владимиров. Заради снеговалежите в яз. Студена вече имало 8,7 млн. кубични метра вода и при добри валежи до края на пролетта можело да се мисли и за пълна отмяна на режима

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase