Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нивото на язовир “Студена” е вече над 8 милиона кубика, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

“Накрая сме на няколкомесечно огромно изпитание. Хубавата новина е, че природата е благосклонна към нас – мек февруари, влажен февруари, влажен март. Нивото на язовир “Студена” е вече над 8 милиона кубика. И затова от днес започват да се увеличават часовете, в които перничани ще имат вода”, съобщи Владимиров пред БНТ.

Още по темата

Той допълни, че съоръжението, което се изгражда през Мало Бучино, вече е готово. Тръбите са пълни с вода, а след утре ще бъдат обезпаразитени, след което следват 48-часови проби.

“Надявам се вече към края на седмицата да можем да черпим вода от Бели Искър през водопроводната мрежа на столицата”, каза още кметът.

Той каза още, че до края на седмицата се очаква перничани да минат на нощен режим. Като уточни, че от края на седмицата перничани ще могат да имат вода от 6 ч. сутринта до 22ч. вечерта.

Коментари Напиши коментар

16

тигъра

преди 1 година

Нали преди седмица казаха че почват 48 ч. проби.А водата няма да е от Бели Искър,а от Искър.От Бели Искър ще пускат вода към Искър.

15

комисар Монтал Банов

преди 1 година

Статия в аболютно гереберастки стил -фукане и лъжи ! Само като прочетох за "влажния февруари и влажния март" и картинката ми се изясни : както пишеше вдруг коментар - "опразнен е друг язовир , за да се напълни Студена" , иначе откъде вода ?!

14

Анонимен

преди 1 година

До ЕДИ КОЙСИ
Празна е главата ти.