Считаме София от днес за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват дотам.

Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Той каза, че е обмислял вариант да бъде затворена магистрала "Тракия" към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус.

Искането кметът отправил до Националния кризисен щаб. Това обаче засега му било отказано.

Още по темата

По идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов от утре ще са активни горещи телефони за поръчки на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Услугата ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, съобщиха от пресслужбата на общината.

От доставките до врата ще могат да се възползват и бургазлии, поставени под карантина. Телефоните са: 0884/469130 и 0885/985693. На тях ще отговарят служители на Община Бургас от отделите "Култура", "Спорт" и "Туризъм".

На територията на общината няма случай на регистриран болен от COVID-19.

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления "карантина" с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас. 74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, съобщиха от пресслужбата на общината.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров заяви, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината, заяви кметът. Той каза, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен.

Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 1 година

Тоя клоун се натяга за президентските избори

87

от Сф

преди 1 година

а ние какво да правим с мякащите бургазлийски селяци ...да се качват на магаретата и към бургаско

86

Анонимен

преди 1 година

Анонимен такива мислещи като теб и цяла *** в България ще има умрели докато не проумеете че не трябва ако си заразен или със симптоми да си стоиш в СОФИЯ и да не щъкаш лятото или когато ида е било из провинцията 😉