Снимка: Helpbook

Общ преглед
Пролетно лъсна мизерия в различни части на страната след топенето на снега и вдигането на мъглите, според сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info.

Всякаква липса на почистване се забелязва в район Лозенец - видно от изпратените снимки е, че още от есента купчини с листа са натрупани по тротоари и градинки в междублоковото пространство.

Молбата е да се обърне внимание на проблема, защото освен че е грозно и придава западнал вид на района, е и опасно за здравето. Според сигнала прах и мръсотия са наслоени в продължение на месеци по улиците. Нашият потребител пита не се ли прави последващ качествен контрол на служителите от почистващите фирми?

В същия район зелените площи около и след спирка на "Оковръстен път" са силно замърсени и има образувани сметища. Районът очевидно не се чисти с месеци. Около спирките е пълно с боклуци, найлони, торбички, пластмасови бутилки. Отново възниква въпросът прави ли се контрол на качеството на почистването в столицата, за да се поддържа държавата чиста и подредена.

Не по-различно е положението в квартал Филиповци - до автобусна спирка пътят е замърсен и непочистен, което създава предпоставки за ПТП и влошава качеството на въздуха.

На друга спирка "Разклон за квартал Драгалевци" на автобус 111 е забелязан ограден имот с телена мрежа, която е ръждясала и паднала, като представлява опасност за ползващите градския транспорт. Нужно е спешно взимане на мерки, тъй като освен че е опасно е и много грозно.

Подобен сигнал получихме от Русе: "Защо улиците не се метат качествено? Защо "малката Виена" изглежда като град от Третия свят? По подобен начин изглеждат улиците в кварталите на целия град.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар