Снимка: Pixabay

Българската агениця по безопасност на храните откри и затвори още три нерегламентирани склада за хранителни продукти. Складовете са на същия собственик, чийто помещения бяха запечатани в Плевен през февруари 2020 година. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните, цитирани от bTV.

Предназначени за унижаване са 30 460 кг месни продукти, 4516 кг млечни продукти, 1432 кг храни от неживотински произход, съхранявани в тях. За момента не са установени стоки от складовете в търговската мрежа. На собственика им ще бъде съставен акт по Закона за храните.

Помещенията са били отдадени под наем, наемателят ги е използвал за съхранение на хранителни продукти, но без легистрация по Закона за храните. Складовете се намират на територията на неработещо предприятие.

Още по темата

При съвместна проверка на инспектори от ОДБХ Плевен и служители от Икономическа полиция е установила повторното нарушение.Случаят вече е предаден на прокуратурата.

През февруари полицията в Плевен иззе над 6 тона месо. В един от складовете бяха установени 63 л течност, която наподобява ракия. В останалите складове пък бяха открити близо 50 т месо - свинско, пилешко, агнешко, част от него с изтекъл срок на годност, а другото без маркировка и етикети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase