По-рано стана ясно, че руската компания "Газпром" възнамерява да преразгледа ценовите параметри на договора за доставка на газ за България, съобщи руският икономически всекидневник "Комерсант", цитиран от Bulgaria ON AIR. До две седмици ще стане ясно какви ще са новите параметри на договора за доставка на руски газ между "Булгарргаз" и "Газпром". Оптимистичните очаквания са  за 30% отстъпка от сегашната цена. Според "Комерсант" страната ни може да достигне 50% по-ниска цена на природния газ. Това ще стане именно чрез промяна на формулата, по която се изчесляват цените.

"Последно време идват положителни послания и се водят преговори за намаляване на цената на газа. Tе придобиват последна фаза и смятам, че се прави необходимото. Сега посланията са, че ще се промени формулата, свързана с петрола. Има добра предпоставка на намаляване цената на газа", коментира Рамадан Аталай от ДПС.

Преговорите
са сериозен процес, който ще продължи дълго. Нашите експерти правят всичко възможно да се намали цената според думите му.

Аталай спомена и цената на тока за бизнеса като каза: "Те като че ли в последно време гледат само техния си интерес. Призовавал съм ги да погледат и интереса на тези, които генерират такава енергия. Нека си сключат дългосрочни договори".

Вчерашната новина за проверката за приватизационния процес той определи като поредната такава.

Още по темата

"Може да се проверят сделките, но всичко ще е само морално, нищо не може да се направи. Нека прокуратурата превантивно да проверява това, което се случва. Дълго ще се говори, не вярвам, че ще стигне до промяна на Конституцията", допълни Аталай.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase