Снимка: Pixabay

Със 7 дни е удължено бедственото положение на територията на община Перник във връзка с водната криза, съобщи пресцентърът на областната администрация. Решението е било взето на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и е в сила от 27 януари.

Още по темата

Действията се предприемат след официално искане на кмета на Перник Станислав Владимиров.

Изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник, е припомнил областният управител Емил Костадинов. Трасето с дължина 13,5 км ще минава само през общински и държавни терени. По този начин ще се насочи вода от водосбора на "Белмекен" през водопреносната мрежа на София към Перник.

"Не пестим труд, енергия и ресурси, за да излезем от бедственото положение. Работим при пълна прозрачност и в постоянно търсене на нови, алтернативни начини за подобряване на ситуацията", е казал Емил Костадинов.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

И това се случва 2020г в ЕС, скоро и във вашия градове, гарантирано от гроб

17

Анонимен

преди 1 година

В Китай две болници с по 1000 легла вдигат за 10 дни, а при нас не може да се разбере водата къде изчезна през измервателните уреди и как да се напълни отново язовира. Да не говорим че ще правят водопровод 14 км, който се прави за години/документи, процедури и бързи строители/ в БГ, а сега ще бъде изграден за дни...

16

Анонимен

преди 1 година

Само лъжат хората не ми се мисли когато съвсем им спре водата ако тоя водопровод беше решение досега защо неса го направили 3 месеца минаха мислят си ,че всички сме умни колкото калинките им ама вече никои не им вярва тотално се издъниха всичко садипаха за 10г. Всичко