Снимка: БГНЕС

Хематологичното отделение на най-голямата болница в Бургас е изправено пред риск от затваряне. Причината е, че няма лекар, който да го оглави. Специалист се търси повече от месец, но резултат няма. От ръководството на болничното заведение дори предлагат апартамент на този, който се съгласи да работи в отделението.

Заради липсата на хематолог на щат, пациентите на държавната болница в Бургас се налага да пътуват за животоподдържащи процедури до Варна.

"Лошото е, че сме областен град с толкова много болници. Срам ме е да кажа, че съм от Бургас – град с над 10 болници и без хематолог – нито за възрастни, нито за деца", каза пациентка пред Bulgaria ON AIR.

Към момента ръководството на държавната болница в Бургас поддържа основните дейности на хематологичното отделение. Има обаче реален риск то да бъде напълно затворено, ако не се намери специалист преди подписването на договора за изпълнение на дейностите със Здравната каса в края на януари.

"Няма как да намерим специалисти. Обърнахме се за помощ и към клиниките по клинична хематология в Стара Загора, Варна, но и там нямат колеги, които могат да командироват при нас", сподели Изпълнителният директор на УМБАЛ – Бургас, д-р Бойко Миразичйски.

Коментари Напиши коментар

16

един

преди 1 година

До Наблюдател---------------------------Няма да остане, ако предложат заплата колкото шефа на БНБ.

15

аз

преди 1 година

До Логика----------------------------Това е евросикаджийство!

14

Анонимен

преди 1 година

Сещам се за двама видни експерти - доц. Хекимян и ст.н.с. В. Иванов.Пробвайте, поканете ги.