Протести срещу безводието готвят и в Дупница. Водата за промишлени нужди в града и околността от два месеца е спряна, а представители на местния бизнес са притеснени, защото не знаят докога ще продължи режимът.

Районът, в който от месеци не тече и капка вода, се простира на огромна площ. С пресъхнали чешми са всички автокъщи, ресторанти, магазини и кафенета в района на главен път Е-79 край Дупница.

"Няма домакинство, няма нормален човек, който да не иска сутрин, като се събуди, да не си измие очите, да не се приведе във вид, който да тръгне да работи", обясни Валери Здравков, който е собственик на автокъща.

В автокъщите са категорични, че вода харчат само за битово-питейни нужди. Хората в района сами търсят варианти за снабдяване с вода. Инвестицията в сонда е около 10 000 лева, но алтернатива няма.

"Трябва да се намери виновникът, който източва тази вода, но това не сме ние, автомобили, автокъщите и такива дребни предприятие около нас. Това си е битовизъм, който има нормалните нужди", каза Георги Грозданов пред Bulgaria ON AIR.

В уведомителните писма, които хората са получили, не се съобщава за краен срок на тоталния режим. От ВиК-Дупница обясниха, че в района на автокъщите въобще нямат изградена мрежа и дори и да искат, няма как да доставят вода.

От Община Дупница подчертаха, че няма как да решат проблема, защото не зависи от тях.

Коментари Напиши коментар

25

Стойте и

преди 1 година

Драскайте само нищо няма да стане.Вече се правят на слепи не искат да виждат проблемите.И журналята се правят на слепи не отразяват.

24

????

преди 1 година

КАТ НЯМА ВОДА.,, М..ПИЙТЕ ЛИМОНАДА БРЯ!!!

23

ЛЮБОПИТЕН

преди 1 година

Ами да продължава интензивното сечене на горите от любимците на БХК.Спомням си преди години имаше един репортаж за налагане на квоти за сечене и ограничаване на сечта.Бяха излезнали да протестират някакви същества,които с много компромиси можеха да бъдат приобщени към човешкият род.Като те могат само да секат,а не от отсечените дървета да бъде произведено,нещо,я мебели,я паркет,я дъски,а единствано само за огрев и дървени въглища,които се изнасят за Гърция.Няма гърците да си секат горите