Снимка: Булфото, архив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е възложил да се създаде експертна група, която да обследва, за да се предприемат спешни мерки за разрешаване на проблема с наводнените блокове на улиците "Сокол" и "Батак" в квартал "Столипиново". Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Още по темата

Според кмета краткосрочните мерки ще бъдат насочени към изготвяне на експертна оценка, а дългосрочните предвиждат цялостно саниране и обезопасяване на сградите.

Ако те са напълно компрометирани ще се търсят варианти за изграждането на нови жилищни блокове.
Общината ще отреди терени, на които да бъдат реализирани строителните проекти.

Ще се работи активно и за осигуряването на средства, тъй като натоварването ще бъде непосилно за бюджета на Пловдив.

Експертна група ще търси най-целесъобразният начин за финансиране - привличане на европейски средства, държавния бюджет или чрез кредитната линия от Европейската инвестиционна банка.

Експертната група ще се оглавява от Иван Стоянов, а в нея ще влязат експерти от районната администрация и ОП "Жилфонд", които ще извършат обследване на засегнатите жилищни блокове, на състоянието на ВиК мрежата, да установят наличието на общи и индивидуални водомери и дали има нерегламентирано използване на вода, се посочва още в съобщението.

Коментари Напиши коментар

35

Клеопатра

преди 9 месеца

Извинете господа,общински ,кметове и съветници,вие вярвате ли че след като хвърлите милиони за нови блокове ,ще е пак същото.,
Това са хора само консуматори.
По добре постройте за българите,чиито деца ходят на училище,и самотните майки,по квартири.
По добре ги бутнете,и някъде извън града,им постройте,в селата,малки къщи, и който не плаща ток вода и наем ,да изчезва,
На местото на блоковете постройте,някаква фабрика за да работят,
Иначе ще се въртите в един омагьосан кръг.

34

Анонимен

преди 9 месеца

Двойната къща бе затрита, също като паметта на София...
https://youtube/watch?v=c8nzFY_5DsE

33

Анонимен

преди 9 месеца

Гледах видео с един Киро Японеца,който е ром милонер или милиардер от строеж на сгради и печели много,защото е с властта,защо той не им построи къщите?
В същия момент умишлено е изгарял ценни сгради,за да ги унищожи,за да строи на тяхно място,прилагал е и насилие.