Снимка: БГНЕС

Глоба от 20 до 150 лева ще плати всеки, който не е спазил срока за подмяна на личните документи и се легитимира с невалидна лична карта или международен паспорт, предава "Монитор".

От Министерството на вътрешните работи напомнят, че крайният срок за подаване на заявление за нова лична карта е 30 дни след датата на изтичане на валидността на документа. Затова е необходимо гражданите да предприемат необходимите стъпки за подмяна, преди да е изтекъл съответният документ. Това ще им спести и стоенето с часове пред гишетата на "Български документи за самоличност".

Санкция се налага и на всеки родител, който не е направил необходимото да издаде лична карта на детето си. Родителите на дете, навършило 14-годишна възраст, са задължени в 30-дневен срок от навършване на възрастта да подадат заявление за издаване на лична карта. Заявлението се подава в присъствие на детето и на един от родителите.
 

Коментари Напиши коментар

38

шоп

преди 3 години

До ДругИталианската забраниха да е на сгънат лист хартия вече, но никой не те принуждава да я сменяш докато е валидна.

37

Анонимен

преди 3 години

"Народ БЕЗ лични карти, НАП не могат да му източат данните и да глобавя"Из "мъдростите" на една "нормална държава"

36

Анонимен

преди 3 години

Пак заплахи за народа.Гражданите да си плащат глобите!С лична карта, чип и книжкисе маркират всички мишки.Чрез маркирането значиставаш за властта прозрачен,Колкото си по стресиранти си кротък и дресиран.Няма мърдане, до гроба,ха си мръднал, следва глоба.Сега в нашата страна има около 3500 вида глоби.