Откриха ешерихия коли във водата в два квартала в Перник - тя е негодна за пиене. В три от взетите пет проби вода, предназначена за питейно-битови нужди, са открити несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли.

От Регионалната Здравна Инспекция в града разпоредиха да бъде преустановено водоподаването в засегнатите места до възстановяване качеството на водатa, предава Bulgaria ON AIR.

Извършват се ремонтни дейности от страна ВиК-Перник. Това се случва на фона на водната криза и режим в града и обявеното бедствено положение, заради безводието в язовир "Студена".

Още по темата

Предстои да се разбере авария или кражба на вода е имало след проведената вчера от МВР спецакция за кражба на вода в предприятието "Стомана" Перник.

С багери и тежка техника униформени и прокурори нахлуха в пернишкия завод. Вътрешният министър Младен Маринов и този на икономиката Емил Караниколов бяха в града в рамките на действията на кризисния щаб.

Двамата провериха създадената организация за обследване на трасето, част от което преминава през територията на "Стомана".
 

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 1 година

Много са ми странни хората. Пият вода от чешмата, а от тоалетната не пият?!!? Че тя водата и за двете идва по една и съща тръба?? Какъв е този предразсъдък немога да разбера??

49

Анонимен

преди 1 година

А на римляните кога ще им спрат безплатната вода?

48

СТАНИШЕВ

преди 1 година

До 44:Точно при тях имаше най-голям ръст на икономиката ***!