Откриха ешерихия коли във водата в два квартала в Перник - тя е негодна за пиене. В три от взетите пет проби вода, предназначена за питейно-битови нужди, са открити несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли.

От Регионалната Здравна Инспекция в града разпоредиха да бъде преустановено водоподаването в засегнатите места до възстановяване качеството на водатa, предава Bulgaria ON AIR.

Извършват се ремонтни дейности от страна ВиК-Перник. Това се случва на фона на водната криза и режим в града и обявеното бедствено положение, заради безводието в язовир "Студена".

Още по темата

Предстои да се разбере авария или кражба на вода е имало след проведената вчера от МВР спецакция за кражба на вода в предприятието "Стомана" Перник.

С багери и тежка техника униформени и прокурори нахлуха в пернишкия завод. Вътрешният министър Младен Маринов и този на икономиката Емил Караниколов бяха в града в рамките на действията на кризисния щаб.

Двамата провериха създадената организация за обследване на трасето, част от което преминава през територията на "Стомана".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase