Снимка: Pixabay

Две ученички от новопазарското СУ "Васил Левски" намериха 100 лв., изгубени в магазин и вместо да ги приберат, веднага уведомиха охраната на търговския обект. Двете банкноти от по 50 лева вече са върнати на собественичката им Младенка Стефанова, а тя написала благодарствено писмо до училището на честните деца, съобщава InfoShumen.

Още по темата

Посредници на случката били полицейски служители от РУ- Нови пазар. От там стана ясно, че жената е загубила парите си на 5 декември около 20:30 часа в хранителния магазин. След като се прибрала в жилището си, забелязала липсата на двете банкноти. Жената се върнала в магазина и споделила с охранителя, след което съобщила за липсващите пари и в Районното управление.

По щастливо стечение на обстоятелствата изгубените пари били намерени от  16-годишните Мерлин Ясимова и Виктория Райчева. Те веднага съобщили на охранителя в търговския обект, а той се свързал с полицията.

Благодарна за благородната постъпка жената, освен до училището, писала и до кмета на Нови пазар Георги Георгиев. „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля, да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише Стефанова.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

До тука ни докара тая демокрация!

6

Шопо

преди 2 години

Браво на дечицата!

5

гражданин

преди 2 години

Трябва да ги наградят с грамота.