Снимка: Bulgaria ON AIR

Отново агресия над медик. Фелдшер от Спешната помощ във Варна беше нападнат от роднина на пациентка във варненското село Каменар.

Фелдшерът отишъл на адрес за пациентка с хронично заболяване. Тя и друг път викала "Бърза помощ". Екипът стига до адреса за около 20 минути. Първоначално сбъркали къщата, но веднага след това отишли при болната. Тогава нейн близък, без никаква причина, започнал да обижда фелдшера.

"И викам: "Чакай не ми се карай, доктор съм, дошъл съм да си свърша работата". После почна да ме обижда на цигански, аз не знам цигански и стана агресивен. Реших да се върна и да извикам полиция да го озаптят и да си свърша работата. Понеже знам, че случаят не е спешен, а и не е неотложен", разказа нападнатият медик Христомир Куманов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Мъжът, обаче, бил по-силен физически от Христомир Куманов и започва да го блъска и обижда.
"Въобще не ме заболя имам драскотина, ама е срамно да я показвам, душата ме боли. 27 години трудов стаж, фелдшер съм в Бърза помощ, да ги лекува, който иска", каза още Куманов.

Въпреки физическото и вербално насилие медикът си свършил работата професионално и поставил необходимата инжекция. Директорът на Спешната помощ във Варна д-р Мая Рашева коментира, че подобен случай отдавна не е имало, но вербалната агресия била всекидневие.

"То се случва навсякъде около нас, което е грозно, което говори за лошо възпитание и за неуважение към работата на другия", коментира тя.

Това не е първият подобен случай за Христомир Куманов и затова е твърдо решен да напусне. Междувременно Христомир Куманов е подал и жалба в съответното РПУ. Детайлите около инцидента се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase