Снимка: bTV

Жителите на ромския квартал „Надежда” в Сливен продължават да изказват своята подкрепа за британеца Даниел Хъл, който беше арестуван преди дни с обвинение за блудство с деца. Пасторът е член на молитвен дом „Съединение” в града.

Още по темата

Местните признават, че за времето, в което е бил при тях, Хъл е помагал с всякакви средства. Британецът се е грижил за всички като е осигурявал дрехи, храна и битови условия за семействата, споделят родителите на разпитваните деца.

Жителите на квартала признават, че не са се интересували от къде идват средствата, но предполагат, че той е имал приятели зад граница.

Местните категорично отрекоха обвиненията за блудство, отправени към Хъл и настояха той да бъде освободен. Според тях той никога не е давал признаци за незаконни деяния.

В момента Хъл е в ареста с постоянна мярка – „задържане под стража”. В репортаж на Би Би Си се разказва, че Даниел Хъл е бил в затвор във Великобритания заради сексуална експлоатация на деца и порнография.

Окръжната прокуратура обаче е категорична, че арестът на пастора няма нищо общо с разследването на британската медия, предаде bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase