Снимка: БТА

Морето взе поредна жертва по южното Черноморие. Трагедията се е разиграла вчера на плажа в Созопол. Жена на средна възраст се е удавила в бурното море, на метри от брега. Туристи забелязали около обяд тялото й в плитчините и подали сигнал в полицията, пише "Монитор".

Още по темата

Никой не е видял кога и как се е случило нещастието. Тялото на туристката е откарано за аутопсия в бургаската болница, потвърдиха от там. Не е изключено жената да е била повалена внезапно от масивен инфаркт, но причините за смъртта й ще станат ясни едва след аутопсията. Полицията пък работи по установяване на самоличността на жертвата.

Спасители отново бият тревога и предупреждават, че морето в момента е изключително опасно. С последния фатален инцидент, черната статистика сочи, че за изминалата седмица по южното Черноморие са се удавили общо петима души. Инцидентите са станали на различни плажове.

Само преди три дни 63-годишен чешки турист се удави на плажа в Поморие. Ден по-рано се разигра страховита трагедия на плаж "Липите" край Синеморец. Морето погълна там дете и баща му, докато се опитвал да го спаси. Преди седмица пък 15-годишен младеж загуби живота си в Царево. Той се удави след фатален скок от скалите под кръста, който е един от символите на града.

В първите дни на септември по цялото южно Черноморие има опасни подводни течения и мъртво вълнение. Друга опасност са бурните вълни по това време на сезона. Изминалият сезон беше белязан с много трагични инциденти, повечето от които станаха на неохраняеми плажове или в извънработното време на спасителите.

От началото на септември всички ивици са с намален брой спасители, а след 15-ти ще останат да дежурят само мобилни двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase