Снимка: архив, Булфото

Заради проливните дъждове къща в родопското село Црънча се срути. В нея живеят майка и син. И двамата отказват да напуснат дома си. Сградата изведнъж се срутила. По чудо жена минаваща в същото време по улицата не се е наранила, пише "24 часа".

Фиданка и синът й Красимир Долапчиеви обитават сринатия дом. Къщата наистина е в тежко състояние. Една от стените й липсва, а дървета подпират част от единия ъгъл на къщата. От другата страна също има поражения - пукнатините в стената се разширяват и цялата сграда е нестабилна, обясни кметът Юли Делибашев.

В селото хората негодуват, тъй като не могат да минават през района от страх да не пострадат, а самата сграда се намира в центъра на Црънча.

Кметът е предложил фургон на семейството, но майката и синът отказват да си тръгнат с риск за живота си. "Решение няма, защото е частна собственост и няма как да я разрушим", коментира кметът.

Полицията също се намесила по казуса, но семейството подписало документ, че сами носят отговорност за себе си и продължават да живеят в рушащата се сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase