Снимка: Helpbook

Общ преглед
Маркировката в планината трябва да информира, улесни, подпомогне и обезопаси движението на туристите. В сигнал в платформата на Helpbook.info потребител е изпратил снимки, от които се вижда плачевното състояние на пътека и табели в Рила планина.

"Пътеката и табелите на Овчарченския водопад "Горица“ в Рила имат нужда от подмяна и обозопасявване. Една от табелите е счупена, а другите просто са стари. От едната страна на пътеката е оградата, която е в окаяно състояние", пише в сигнала.

От район Витоша в столицата се свързаха с нас относно поредния скрит зад избуяла зеленина пътен знак, който указва път без предимство и би могъл да доведе  до грешки в преценката на водачите и да е предпоставка за сериозни инциденти.

Наш потребител изпрати сигнал за спортен лагер във ваканционно селище Камчия, като споделя разочарованието си от чистотата в района. Ето какво ни пише: "Повече от 6 дни боклукът до ресторант "Олимп" в Камчия расте в геометрична прогресия. Обядва се в компанията на непоносима смрад, а гледката е повече от "прекрасна". Съществува риск от поява на плъхове и всякакви гадини. Моля за спешни и адекватни мерки!“

Преминаваме към вечния проблем за неправилно паркирани автомобили. Този път заснетите кадри са от район "Люлин" - паркирани в тревните площи коли, неместени с месеци, без регистрационни номера и още куп нередности. Всички тези неправилно паркирани автомобили пречат на видимостта на автомобилите, затрудняват пешеходците по тротоара, а майки с колички са принудени да вървят по булеварда.

Не по-различна е ситуацията в община Бургас - нагло паркиран джип наполовина в тревата, наполовина на алеята, затруднява преминаването на гражданите и в двете посоки.

И една молба от район "Люлин", с която се иска да бъдат поставени електронни табла на спирката пред блок 135, както и на други спирки в квартала.

Не един и два бяха сигналите, получени през седмицата. В платформата на Investor Media Group да се подаде сигнал към отговорните институции е лесно и бързо. Ако видите нередност или нарушение, чрез HelpBook може да привлечете внимание към проблема и да сигнализирате институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар