Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase