Кадър: Нова тв

Починал е 18-годишният Иван Иванов от Бургас, който спешно се нуждаеше от белодробна трансплантация.

Още по темата
Момчето страдаше от рядкото заболяване муковисцидоза, а освен от трансплантация, се нуждаеше от терапия, струваща 2000 лева на месец.

Родителите на Иван събираха средствата за терапията чрез дарения и се надяваха, че той ще бъде включен в списък за трансплантация в Австрия.

На 24 юни в Летния театър в Бургас се състоя благотворителен концерт в помощ на момчето. Малко преди това обаче Иван е изпаднал в кома и е било взето решение да бъде транспортиран във Военномедицинската академия в София.

В продължение на седмица медиците във ВМА са поддържали живота на момчето с апаратура, предаде bTV. В 7 ч. тази сутрин тя е била изключена, според близки до семейството.

Заболяването на Иван е прогресирало внезапно – до миналата година той е бил в добро здравословно състояние.


 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 години

Тоа шашкънин ни избива бавно.Като в филма,Предатор.Арнолд Шварц.кво вика,това нещо ни избива отгоре.та тоя ни избива от долу

34

Трансплантация

преди 2 години

Какви пари бе, хора?? Някои съвсем си изгубиха ума. Никакви пари нямаше да помогнат.. органи не се купуват.

33

Анонимен

преди 2 години

Мир на душата на Иван и много сила на родителите му! Съжалявам, че хората не могат да го проумеят - никой не чака някой да умре, за да му вземе белия дроб, този някой статистически така или иначе ще умре. И няма никакъв смисъл и органите му да загиват с него. В България има геноцид спрямо хората с белодробни болести. Сърца се трансплантират, черен дроб, бъбреци, също, само бели дробове не.